Cooking with Maple Syrup

Anne Fortin

22,70 US$

Résumé

Maple syrup, with its singularly fine, ever-so-slightly smoky flavor, and delicate aroma of the forest, is truly unique in the world, and in northeastern North America the sugar maple is what the olive tree is to the Mediterranean basin: the "sacred tree”  that is often envied, emulated and copied, but never equaled. Author Anne Fortin, fascinated by the sugar maple tree, shares many wonderful secrets in Cooking with Maple Syrup, which include an enthralling living history of maple syrup and sugar product traditions. Cooking with Maple Syrup is an exceptional work that combines over 60 recipes created with this liquid gold, by a selection of chefs who work their alchemist’s magic with great originality and simplicity. Discover traditional fare like Old-Fashioned Maple Sugar Pie and Baked Ham de la cabane à sucre (from the sugar shack), and contemporary dishes including Verrine of Maple, Curry and Coconut; Maple Salmon Gravlax; Pastry-Covered Pork Casserole with Maple and Cilantro; Moroccan Rabbit Pastillas; Spiced-Salt Roast Duck; Crispy Maple Macaroons; Maple Toddy; Maple-Perfumed Lamb Shanks… and many more. The maple tree's durable wood warms us, and from its sap comes syrup, sugar, taffy, or butter. Anne Fortin and her team of chefs know how to awaken and share its savored sweetness, revealing a world of mouth-watering happiness and playful culinary pleasures. This cookbook is a work rich in colors, flavors, and tasty discoveries, and from the tree to the plate, just a few leaves or drops of syrup elevate this book to a pleasure for the senses.

Anne Fortin

Linguiste et ethnologue, Anne Fortin est une professionnelle des communications culturelles. Depuis...

Linguiste et ethnologue, Anne Fortin est une professionnelle des communications culturelles. Depuis maintenant cinq ans, elle transmet son amour des livres, de...

Linguiste et ethnologue, Anne Fortin est une professionnelle des communications culturelles. Depuis maintenant cinq ans, elle transmet son amour des livres, de la cuisine et de la...

Linguiste et ethnologue, Anne Fortin est une professionnelle des communications culturelles. Depuis maintenant cinq ans, elle transmet son amour des livres, de la cuisine et de la gastronomie à sa clientèle de la Librairie Gourmande du Marché Jean-Talon.

Linguiste et ethnologue, Anne Fortin est une professionnelle des communications culturelles. Depuis maintenant cinq ans, elle transmet son amour des livres, de la cuisine et de la gastronomie à sa clientèle de la Librairie Gourmande du Marché Jean-Talon.

Linguiste et ethnologue, Anne Fortin est une professionnelle des communications culturelles. Depuis maintenant cinq ans, elle transmet son amour des livres, de la cuisine et de la gastronomie à sa clientèle de la Librairie Gourmande du Marché Jean-Talon.

Collection
Thèmes et genres
ISBN 978-2-9241-5562-2
Date de parution 1 avril 2014
Format 20,3 cm x 21,3 cm
Couverture Soft
Nombre de pages 146 p.

Vous aimeriez peut-être aussi...